Begynder guide til brudemakeup

Jeg har gennem tid lagt en masse makeupper og der under også brudemakeup. På denne måde har jeg funder ud af hvor vigtig det er at få lagt brude makeuppen i de rigtigt trin og med de rigitigt produkter. 

Som freelancer makupartist kommer jeg rundt til mange forskellig mennesker og se vigtigtheden af at få den rigtigt vejledning og produkter. Det er ikke alle produkter det passer til dig og din hud.

Det er også vigtigt at vælge produkter det kan bruges til brudemakeupen, da det er en makeup det skal holde i mere end bare et par timer.

Så jeg vil her med give dig en guide den går i dybten, trin for trin. Så du ved præsis hvad du skal gøre, for at få lagt din brudemakeup rigtigt og den holder hele dagen.

Hvem er denne guide for:

Denne guide er til dig der skal giftes eller til dig det skal bruge en makeup der skal holde i mange timer, til et særligt event. Den er til alle kvinder der ønsker en holdbare makeup.

  • Den er til denne kommen brude, der ønsker en nem og udført guide
  • Den er til dig, der skal til en event hvor du har behov for en holdbare makeup.
  • Den er til dig gerne vil have en god grund guid.
  • Den er for dig der elsker makeup.

Mest fordi jeg vil gennemgå de råd og tip jeg har lært gennem min tid som makup artist og som kvinde. Så er du en mand der ønsker at være makeup artist eller lægge en lækker brudemakeup, så læs med her!

 

*Dette indlæg indeholder affiliate links. Dette betyder, at jeg modtager en lille provision uden ekstra omkostninger for dig, hvis du foretager et køb gennem et af mine links. Hvis du gør det, så mange tak for at støtte min lille familie!

Brudemakeup guide
gratis bryllupsplanlægger

Sådan lægger du en brudemakup

Basen

Det er vigtigt at start med et renvaske ansigt og hals. På denne måde står du ikke med rester af makup og andet snavs fra luften. Du skal også bruge en fugtighed creme/ dagcreme til at passe på huden, så du ikke tør ud. Da dette gør det det svære at få makeuppen til at lige pænt.

Find et sted hvor du kan sætte dig med det spjel foran og gerne noget godt lys. Enten dagslys – det bedste eller makeup lys, som lys dit ansigt op. Gerne med et lille bord fordan dig, så der er plads til at ligge dine makup produkter og makeup pensler frem, og give dig et bedre overblik.

Brudemakeup guide

Primer

Primer er et produkt der hjælper med at gøre din hud klar til makeup og hold på den. Der finden mange forskellig primer, så det er vigtigt at du tester hvad der passer til din hud. 

Du kan læse en super artikel om alle de forskellig primer der er – lookfantastic har lavet en super guiden.

Få nogle prøver med dig hjem når du er ud og kigge på hvad der på market og der passer til din hud. Så kan du i ro og mage der hjemme, lægge den på og mærke om du kan lide konsistens af den og om den opfylder de behov du har. 

Lægge på i et fint lag over hele ansiget og halsen med fignerne. Dog ville jeg udgå øjene og få en særlig primer til dem, da det er følsom område. Lad den lige side 1 minute og tør, inden du går videre med  brudemakeuppen.

 

Øjenbryn

Start med øjenbryn for at skabe noget form i ansiget. Har du fået påført for meget primer, kan du tage en vatpin og køre over din bryn.

Jeg vil anbefale at du får din bryn rette og farvet ved en professionel, på den måde er det nemmer at ligge farve på den og hold form. Din øjen bliver også mere ramet ind når du får plukket og farvet din bryn. 

Prøve nogle forskellig produkter og se hvilket virker og holder bedst til din hud.

En af de skønnest guides er denne med Desi Perkins

Start med at tegnet nogle små punkter inden du begynder at fylde brynet ud. Jeg tegner en tynd strege på den nederst del af brynet, så jeg ikke kommer til at ligge brynet for langt ned. Så fulder jeg forsigt ud med en øjenbryns plensel og der efter med lidt øjenskygge i samme farve, der hvor jeg ikke har så meget hår.

Lige en mat lys skygge under brynet for at løft øjet.

 

Øjenmakeup

Øjenmakeuppen? Ja, der kan godt virker som den forkerte vej. Men da du bruger flere farver, som kan drysse ned på huden, er det nemmest og sikkerts at start med at ligge farver og liner med mere op øjene først. 

På denne måde kommer du ikke til at står med at skulle rede makeup, når du drysser lidt farve ned på foundation. 

Finde nogle billeder af en makeup du kunne tænk dig, så du kan se hvad farver der er brugt og være realistisk om det passer til dig. Du kan få inspiration her på min pinterest tavle.

 Se guiden her 

 

Øjenskykke guide

Foundation

Foundation, skal passe til din hudfarve. Så hvis du ønsker at være spary tan, så sikker dig at din foundation kommer til at passe til den farve.

Gå ud og få nogle prøver på forskellig mærker og med forskellig dække evne, på den måde kan du se havd det passer dig bedste og sidde bedste på din hud.

Du kan også nogle af de skønne makup artist der s arbejder med makeup mærker til at ligge en prøve på dig, på den måde kan du se hvad du gøre hvilken måde de ligger det på og hvad de bruger fra redskaber.

Jeg ville bruge en beauty blender,da jeg syntes det giver den bedste dækning og kontrol over foundation. Gør den fugtigt under varm vand, sørg for at klemme den, få alt vandet ud. Påfør lidt faoundation på håndryggen, bruge det som din palette til at tage fra. Dyp den lune beauty blender i foundation, påfør fra næste og ud af, så hvis du får meget på, kan du fordele det ud. 

 

Brudemakup guide

Contour & highlight

Du ønsker at conture dit ansigt, så du på den måde skaber noget form, det kan være at fremhæve din kindben eller skjule en høj pande. Men en en solpuder får du ind de steder du ønsker at skule noget eller skabe dybet i dit ansigt. 

Med en highligther fremhæver det de ting du ønsker at vis frem.

Så i en nødskald kan man sige at mørkt gemmer og lys fremhæver.

Dette skal dog gøres med måde. Lig nogle forsigt strøg med lidt produkt på din pencel adgangen, på denne måde, står du ikke med et helt mørk kind lige pluselige og skal starte forfra. 

Se denne skønne video med smukke Jaclyn Hil, for ar få en bedre forståelse. 

Her er det også vigtigt, at du får prøvet nogle forskellig farver. Både i highlight og i bronzer/contour farver. Nogle er meget rød i undertone eller grønne. Highligher fås også i mange forskellig farver og med undertoner.

 

Blush

Nu har vi skabt noget form og fremhævet de ting vi ønsker. Nu er det tid til at give lidt varme til dit ansigt. Det gør vi med en blush. 

Her skal du vælge farve der gør dig glad og giver liv til dit ansigt.  Jeg syntes ikke man kan sige at det skal være en bestemt farver fordi du måske har brune øjen. Det vigtigts her er at du syntes den gør dig smuk.

Brug en blød rund pencel til at påføre blusen.  Start med at smil overdrevet og påfør farven på din æblekinder først, hold en afstand til din næse, ellers kan det komme til at se fjollet ud, hvis du kommer for tæt på.

Du kan nu trække farven mere op mod din kind ben eller lad den følge din kind rundt i en let cirkel form.

 

Læber

Start med at sikker dig at du ikke har tør læber, få lige fugthed på til at start med. Bruge gerne en lip scrub dagen inden. 

Start med at bryge en lipliner til at ramme din læber ind med og sikker dig at læbestiften eller lipglossen ikke løber i det fine line ved munden. Brug en der ikke er alt for mørk, hold din læber i en naturlig farver – let pink eller fersken farver se rigtigt skønne ud.

Husk også her at få prøver hvad der viker bedste for dig. 

Start med fyld hele din læbekant ud med lipliner også der efter resten af læben. På denne måde for du din læbestift eller gloss til at hold længer.

 

Brudemakeup guide

Øvelse

På denne måde sikker du dig, at alt går som det skal på din bryllupsdag. Måske skal du øve dig 10 gang før det er ud om du ønsker, måske kun 2.

Jo mere forberet du er jo bedre bliver din store dag og du har mere ro, har du til at nyd dagen. 

Brudemakeup

Se også denne guide om bruderkjoler.

Har du nogle spørgsmål?

Skriv den her under.

Begynder guide til brudemakeup
Begynder guide til brudemakeup
gratis bryllupsplanlægger

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest

Få gratis bryllups planlægning på 106 sider!

Få gratis bryllups planlægning på 106 sider!